Blue Monday

Vorige week was het volgens de media Blue Monday. Op, door onderzoekers vastgesteld, deze meest deprimerende dag van het jaar hebben veel mensen hun goede voornemens alweer laten varen. De rekeningen stromen binnen, terwijl het salaris nog even op zich laat wachten. Ook duurt het vaak nog even  voor we weer vakantie hebben. Mijn blue Monday was er een uit het boekje.

Met een ontspannen  weekend net achter de rug opende ik met frisse zin mijn email. De eerste mail die ik ontving was van een koper van een zojuist afgeronde deal  waarin hij mij bedankte voor de genomen moeite en terloops melde dat hij afzag van de aankoop. Enigszins mopperend stapte ik uit bed waarbij ik mijn teen stootte tegen het nachtkastje. De maandag was in middels een feit.

Toen ik later in de keuken aan mijn ontbijtje zat hoorde ik een groot kabaal. Dat kon maar een ding betekenen, een van mijn kinderen had besloten om van de trap te vallen. Met een huilend kind tegen me aan en de telefoon die inmiddels begon te rinkelen ging ik zuchtend aan de gang. Waarbij ik vergat om mijn voor de deur geparkeerde auto te verplaatsen met een fijne boete tot gevolg. Net weer lekker aan het werk, ontving ik een smsje van de staatsloterij: “gefeliciteerd, u heeft een prijs gewonnen in de staatsloterij”  Mijn hart maakte een sprongetje en ik dacht mooi toch nog iets leuks vandaag!  De staatsloterij mag mij namelijk altijd bellen of smsen. Helaas voor mij deden ze dat even later ook met de mededeling dat er een fout was gemaakt en ik geen recht had op wat voor prijs dan ook. Ik ben die avond maar lekker vroeg naar bed gegaan. Morgen weer een dag….