Majesteit

Majesteit,

Nu bijna een jaar geleden zag ik op tv hoe u tot koning gekroond werd van ons land met naast uw zijde onze nieuwe koningin. We zijn nu een jaar verder en over twee dagen vieren we samen met u uw tweede koningsdag. Ik ben er klaar voor. Mijn oranje outfit hangt al aan de kast. Koning wordt je natuurlijk niet zomaar, het is een “baan” die u in de wieg al was toebedeeld. Weinig keus zou ik zo zeggen. Maar wat had u willen worden als u toevallig een deur verder was geboren en geen koning van Nederland zou zijn? Profvoetballer of piloot? Waar zou uw hart naar zijn uitgegaan? Waar zou uw passie liggen? Hoe hebt u uw eerste jaar als koning ervaren? Was u bang toen ze u  die kroon op uw hoofd zette? Dacht u toen niet hoe ga ik deze klus ooit klaren? Voor u toch ook een sprong in het diepe? Kun je overal op voorbereid zijn. Soms gaan de dingen nu eenmaal zoals ze gaan.

Ook, nu een jaar geleden, kreeg ik de kans om eigenaar te worden van Hofstede makelaardij Zaltbommel. Voor mij geen lotsbestemming of een gevalletje afkomst. Maar een oprechte keuze om te blijven doen waar mijn hart echt ligt. En dat is makelen. Het afgelopen jaar was voor mij ook nieuw in de hoedanigheid van ondernemer. Het was een jaar van groei en  nieuwe dingen leren. Soms op je tenen lopen maar ook de smaak van succes proeven. Het was voor mij een ontzettend goed eerste jaar! En met de huidige vooruitzichten, de algehele positieve trend op de woningmarkt hoop ik op nog heel wat mooie jaren. Majesteit ik ben een fan van u en van uw mooie koningin.

Ik hoop dat u het ook naar uw zin gehad hebt deze eerste periode. Dat het allemaal minder eng was dan u dacht. Dat u hebt geleerd en in de rol van koning bent gegroeid. Maar zeg eens eerlijk wat was u nu eigenlijk het liefste geworden…